Mötesplatsen för dig som älskar dans, mat och fest | info@torringelund.se | 040-44 40 10 |

Öppettider

HistoriaNamnet Törringelund kommer troligen av att det ligger i en lund. Marken ägdes av Skabersjö Fideikommiss 1875–1920. Dåvarande greve Thage Thott var stor viltvårdare och han gjorde skogen här intill till ett av landets första hjorthägn. Lämningar av hägnet finns kvar här och där i skogen

Celebra besökare

Här jagade man dov- och kronhjort och här var ofta celebra besök med bland annat Kejsar Wilhelm från Tyskland och dåvarande Kronprinsen Gustaf V från Sverige.

Invigning av dansbana

Midsommardagen 1916 invigdes den första dansbanan i Törringelund. Det var Skytteföreningen som lät bygga och den blev mycket populär. 1925 byggdes restaurangen. 1932 byggdes rotundan, inglasad utom på framsidan med serveringsplats runt dansbanan. Senare på 30-talet upplevde man en riktig hausse. Detta decennium blev den verkliga storhetstiden. Stadsborna ville ut i naturen och Törringelund blev mycket populärt bland Malmöborna. Numera upplever vi en renässans efter en omfattande renovering med bibehållande av den gamla stilen och atmosfären. Törringelund ligger på Skabersjö Gods ägor.

Anmäl dig till Törringelunds nyhetsbrev!

Var först att veta när det händer saker hos oss och få kampanjerbjudanden varje månad..

Anmälan till maillista